Etiquetes
El novè volum de la col·lecció Viatge Universal pel Pirineu, escrita per Joan Obiols. Aquest recorre era Val d'Aran, le Haut Comminges, les Haut Couserans i les Sabathès.
Els Esteve de l'avui masia del Forner, juntament amb tots els altres Esteve que en són descendents, provenen del matrimoni entre Agustí Esteve i Teresa Capell.
Històries de la Seu recull els articles divulgatius que Elvira Farràs va escriure, al llarg dels anys, per al programa de festes de la Germandat der Sant Sebastià i per a altres publicacions.
Aquest VIATGE UNIVERSAL PEL PIRINEU, que consta de deu volums, trenca les fronteres oficials i ens ofereix una visió personal i contemporània de la muntanya, a través de personatges únics i irrepetibles, espais gairebé de pel·lícula i vivències inesborrables.
El sisè volum del particular "Viatge Universal pel Pirineu. Si la muntanya fos el món" que ha portat l'autor, Joan Obiols, a recòrrer tot el Pirineu. D'aquest viatge n'han sortit una sèrie de cròniques literàries i periodístiques que s'han convertit en la millor descripció de l'evolució social i econòmica d'aquest territori en el pas del segle XX al XXI.
És el cinquè volum de la col·lecció Viatge Universal pel Pirineu escrita per Joan Obiols.
Les majestats de la Cerdanya pretén donar a conèixer les imatges de Crist crucificat d'època romànica originàries d'aquesta vall pirinenca, a més d'aprofundir en la seva iconografia i filiació estilística. L'estudi d'aquestes majestats demostra la importància que va tenir el comtat de Cerdanya i el bisbat d'Urgell en la producció i culte d'aquestes...
Recull de Xavier Sudrià sobre la història, la geografia i la cultura de Tírvia i la Coma de Burg.
La sopa de pedres és la història d'una jornalera alegre que torna a casa a peu després de tot un estiu treballant. I quan s'atura a un poble i demana si algú li podia oferir de dinar tothom li diu que no. Però els entrebancs no la fan marxar amb la cua entre cames i procura encarrilar la situació. Com ho fa? Apel·lant a la curiositat i la solidaritat.
Els anys 980-1010 van marcar un abans i un després en la realitat política, social, econòmica i territorial del comtat d'Urgell. Oliver Vergés analitza aquest moment de la història posant l'accent en dos grans personatges, el comte Ermengol i el bisbe Sal·la.
El setè art ha estat també, des dels seus inicis, un segell destacat de cada època, amb els seus gustos i les maneres de pensar i de viure. Durant molts anys la gran pantalla es va convertir en una peça clau de la cultura de l'oci de moltes generacions, fins al punt que no hi va haver ningú (o gairebé ningú) que no es deixés seduir per la fascinació de...
Què va empènyer el comte Ramon Roger de Foix a atacar la Seu d'Urgell, incendiar la vila i saquejar la catedral? Maldat, la fe en el catarisme o més aviat el resultat d'una intriga política d'alta volada, on estaven involucrats el bisbe d'Urgell i el mateix rei? L'analisi del moment i de les seves circunstàncies donen la clau d'un esdeveniment cabdal en...