Etiquetes
Recull de 30 estudis científics sobre la Cerdanya. Els estudis es van presentar a les III Jornades d'Estudis Comarcals de Cerdanya - Memorial Oriol Mercadal que van tenir lloc al Museu Cerdà de Puigcerdà els dies 17 i 18 de novembre de 2018.
Abans de la dominació romana, al Pirineu hi havia pobles que tenien parlars d'origen bascoide. Després dels romans s'hi instal·laren pobles germànics... La toponímia, com assenyala el geògraf i escriptor Joan Tort i Donada, té "la peculiar virtut de reflectir una cosa tan subtil, i alhora tan intangible, com l'esperit de la terra i de la seva gent"
L'assassí operava amb la precisió i la regularitat d'un cronòmetre. Abans de cometre cada crim havia enviat un missatge encriptat a la policia: una fitxa d'escacs i el fragment d'un poema antic... Obra de l'escriptor de Coll de Nargó, Marcel Fité.
Qui va construir la catedral de la Seu? Sabies que les obres van quedar a mig fer? I al final, qui va acabar de construir l'edifici? En aquest primer capítol de Retalls d'Història de Petit Pirineu t'expliquem tot això i molt més!
Reflexions per a pares, mares i cuidadors en la criança i educació dels infants i dels adolescents.
Llibre que recull les singularitats de la parla i dels costums a la Vall de Cabó. L'obra ha estat escrita per Josep Obiols i l'edició ha anat a cura del professor Ramon Sistac.
Llibre que aborda un tema poc conegut en la història de la Guerra Civil espanyola, el dels camps de treball republicans, en concret el camp número 2, dels sis que hi hagué a Catalunya.
Recull de Xavier Sudrià sobre la història, la geografia i la cultura de Tírvia i la Coma de Burg.
Cd y librillo que incluye 18 piezas musicales de Jesús Acebedo y 18 microrelatos de Salvador Robles Miras / Cd i llibret que inclou 18 peces musicals de Jesús Acebedo i 18 microrelats de Salvador Robles Miras.
En aquest primer número hi trobareu 18 articles amb les darreres novetats en la recerca arqueològica, històrica i natural a Cerdanya. Editada per: El Grup de Recerca de Cerdanya, l'Arxiu Comarcal de la Cerdanya i Edicions Salòria
Els anys 980-1010 van marcar un abans i un després en la realitat política, social, econòmica i territorial del comtat d'Urgell. Oliver Vergés analitza aquest moment de la història posant l'accent en dos grans personatges, el comte Ermengol i el bisbe Sal·la.
El setè art ha estat també, des dels seus inicis, un segell destacat de cada època, amb els seus gustos i les maneres de pensar i de viure. Durant molts anys la gran pantalla es va convertir en una peça clau de la cultura de l'oci de moltes generacions, fins al punt que no hi va haver ningú (o gairebé ningú) que no es deixés seduir per la fascinació de...